Wie ben ik?

Welkom op mijn blog “Weinig woorden, veel daden”. Die titel? Mijn favouriete tekst uit de Baha’i Geschriften.

Mijn naam is Ineke. Ik woon al meer dan 11 jaar in Engeland, momenteel in een van de mooiste valleien in Northumberland.  Soms voel ik me meer een ‘engelse’ Baha’i dan een nederlandse omdat ik het zoveel makkelijker vind om in het engels over mijn geloof te praten. Tja, dat krijg je ervan als je iets heel belangrijks bestudeert in een andere taal! Het is daarom een echte uitdaging voor mij om in het nederlands te schrijven over de dingen die belangrijk zijn in mijn leven. Ik garandeer niet dat alle berichten in het nederlands zijn (en dat er geen taalfouten in staan!), maar als je iets niet begrijpt in een engelstalig bericht, kun je me altijd om een vertaling vragen.

Ik doe mijn best om Baha’i principes toe te passen in mijn dagelijks leven. Momenteel werk ik als vertaler en administrateur/editor. Daarnaast ben ik actief in verschillende lokale organizaties (zoals de titel van mijn blog zegt: “veel daden”).

Oh ja, voor het geval je je afvraagt waar die foto van is. Die is genomen tijdens de 16e bijeenkomst van de VN’s Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (CSD-16) in het hoofdgebouw van de VN in New York in mei 2008. Ik vertegenwoordigde the Britse Baha’i gemeenschap in de delegatie van de International Baha’i Gemeenschap.

In dit blog geef ik mijn persoonlijke mening en niet die van een officiele Baha’i organisatie. Als je meer wilt weten over het Baha’i geloof, stel ik voor dat je http://www.bahai.nl bezoekt.

Ik wens je veel leesplezier en kijk uit naar je reactie.

Advertisements

4 Responses

 1. Beste Ineke,

  via Katinka en Onno van Bekkum werd ik attent gemaakt op jouw website. Erg leuk en interessant om te lezen. veel succes in New York.
  Hartelijke groeten,
  Jos Hazebroek,
  member of EBBF(http://ebbf.org/)

  • Bedankt Jos. Fijn dat je mijn blog interessant vindt. Voor mezelf is het een goede manier om bij te houden wat ik aan het doen ben. Groetjes, Ineke

 2. Lieve Ineke wat fijn dat je alweer voo de vierde keer in New York bent bij de VN, een mooie tijd weer, geniet ervan! Groeten uit Wijchen Lian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: